När började vi?

Redan år 2000 kom ideen till ett system för föreningar, dock var detta då i mycket liten skala och som datorprogram. A-Förening togs fram för att underlätta för en förening att hantera medlemsregister. Programmet vidareutvecklades med fakturering också, intresset för programmet spred sig inom föreningar i kommun och då publicerades programmet på internet. Efter några år så blev A-Förening ett webbsystem för att alla skulle enkelt kunna använda det!

Var började det?

Det hela började i Sandvikens kommun av en person som heter Andreas Olsson. Med hjälp av en vanlig dator och lite kunskap inom data programmering så var det grunden för A-Förening. Men kunskaperna för utveckling av hemsidor var mycket större så programmet lades på is och efter ett tag så kom nya A-Förening ut på internet som webbaserad tjänst för alla föreningar.

Vad kommer framtiden att ge?

Sedan mitten av 2018 så ägs A-Förening av Kam AB och projektet drivs vidare som ett företag. Kam AB är ett litet familjeföretag som har jobbat med IT lösningar sedan 2006, vi har specialiserat oss på databaser och hemsidor åt lokala företag. Vi ser fram emot att driva A-Förening och hoppas att många föreningar skall ha nytta av våra tjänster.

År / Föreningar
 • 1
  2009

  150st

 • 2
  2010

  280st

 • 3
  2015

  1300st

 • 4
  2018

  2300st